logo, Kalász Vivien fotográfus

Magamról dióhéjban

 

Kalász Vivien vagyok, fotográfus. Nem fényképezőgéppel a kezemben jöttem a világra, de Édesapámnak köszönhetően már kisgyermekként megismerkedhettem ezzel a csodálatos hobbival. Ő már akkoriban, az analóg korszakban készült, saját kezével és nagy gonddal előhívott képeivel felébresztette bennem a fotózás iránti érdeklődést.

 

Felnőtt fejjel végül a 2008-ban megvásárolt első tükörreflexes gépem és egy természetfotós tanfolyam indítottak el azon a hosszú úton, amelynek eredményeként ma már alkalmazott fotográfusi végzettség birtokában állhatok a gép mögött és a hobbim immáron hivatásommá vált. Az évek során az esküvőfotózástól kezdve a tárgyfotózáson át a különféle területekbe belekóstolva az örök szerelem természetfotózás mellett a portré-, kismama-, baba- és családfotózások állnak hozzám a legközelebb.

 

Kemény, de élvezetes munka kibontani a fotóalanyokat, hogy aztán minél fesztelenebbül működjünk együtt a remek képek érdekében. Mindenkinek más története van, más stílusa, kisugárzása, mindenki egyedi és éppen ettől szép! A kismamák boldogságtól sugárzó szépsége, az újszülöttek illatos puhasága és a cseperedő gyermekek kíváncsisága, őszinte mosolyai mind elvarázsolnak. Emellett színházban is szívesen fotózom, de egy-egy rendezvény megörökítését is örömmel vállalom.

 

A néha már művészkedésbe átcsapó alkotás mellett a legnagyobb öröm számomra az, ha másnak is örömet okozhatok, hiszen az elégedett mosolynál nincs szívmelengetőbb visszaigazolás, a sikerélmény pedig újabb és újabb lépésekre ösztönöz.

 

Nagyon fontosnak tartom, hogy létezzünk képeken! Mire is gondolok? Szüleink, nagyszüleink, dédszüleink örökségét kezemben tartva hálás vagyok, hogy már akkor készültek fényképek. Akkoriban áldoztak rá időt, pénzt és még csak különleges alkalom sem feltétlen kellett hozzá. Pedig nem gondolnám, hogy könnyebb volt a helyzetük... Manapság "nincs rá  keret", "nem érünk rá" és "különben meg telefonnal bármikor csinálhatunk képet" alapon nincsenek igazán szép képeink, amelyeket büszkén őrizhetnénk meg magunk, szeretteink és az utókor számára. Vagy ha vannak is, akkor éppen csak mi maradtunk le róluk, mert a gép mögött álltunk.

 

Kérdés, hogy mi mit hagyunk így az utókorra? Az utánunk felnövő generációk hogyan fognak emlékezni ránk? Tudják majd, hogy hogyan nézett ki a nagymama, a dédpapa vagy az üknagyszülők? Ők nem lennének vajon kíváncsiak, hogy kinek a vonásait örökölték?

 

Létezzünk hát mi is képeken - mert a pendrive-ot nem lehet bekeretezni!

 

Köszönöm, hogy megtiszteltél figyelmeddel!

 

arckép, önarckép, portré, bemutatkozás, magamról, műterem, fotó, kép

 

      Szakmai képzettségem:

 

       2015   Alkalmazott fotográfus szakképesítés

       2014   Esküvőfotós workshop - Schram András

       2013   Babafotó workshop

       2011   Portréfotó-világítás kurzus

       2009   Arckép, önarckép csoportkép - Eifert János

       2008   Alap természetfotó kurzus

 

UGRÁS A FŐOLDALRA

© 2018 KALÁSZ VIVIEN PHOTOGRAPHY

Az oldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A szöveget részben vagy egészben, illetve a képeket másolni, elektronikus vagy egyéb formában felhasználni

kizárólag az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehet.

 

e-mail: kapcsolat [kukac] kalaszvivien [pont] com ◦ Szakképzettség: Alkalmazott fotográfus 5421101 0000 00 00 ◦ Europass bizonyítvány száma: 779710

Kalász Vivien e.v., 52079577 ◦ Adószám: 68670029-1-42 ◦ NAIH-136967/2018

 

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: