logo, Kalász Vivien fotográfus

FRIZURA TREND 2018

 

2018. január 31.

 

NŐKNEK: egyszerűség, nőiesség, göndörség!

 

Bevallom, hogy sosem voltam a hajformázás nagymestere és mindig irigykedve nézem a hajkölteményeket, amelyeket mások képesek maguknak elkészíteni. Sokat próbálkoztam mindenféle kütyükkel, csatokkal, "fánkkal", sőt kacérkodtam a hajhosszabbítás lehetőségével is, de az utóbbiakat hamar elvetettem. Igazából a mai napig egy laza konty elkészítése is komoly kihívás számomra. Mára elfogadtam azt is, hogy valószínűleg soha többet nem lesz még egyszer derékig érő hajam, és a rakoncátlan hajkoronámat is megtanultam nagyjából kezelni.

 

Ezek után külön öröm, hogy idén olyan egyszerű frizurák is divatosnak számítanak, amelyek elkészítéséhez nem kell nagy művészet. A szempont a hordhatóság! Egyesek úgy vélik, hogy egyre kevésbé menő a hajhosszabbítás. Rövid és félhosszú hajból is lehet szexis, nőies és divatos frizurát varázsolni, és lássuk be, hogy nagy előnye, hogy valamivel kevesebb vele a probléma és nyáron sem melegít annyira! Hurrá!

 

Szeretnél újítani a frizurádon vagy csak kísérleteznél? Íme pár trend és tipp, amit érdemes lehet az idei szezonra megfogadni. Ahogy néztem, nagyjából mindenféle stílus, szín és hossz divat lesz, így szinte nem tudsz melléfogni!

 

Nyilvánvaló, hogy minden változtatás előtt érdemes végiggondolni, hogy a fej- és arcformánk, a hajunk minősége, mennyisége és textúrája mit tesz lehetővé és mi az, ami számunkra előnyös! Innentől jöhetnek a trendek!

 

A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezd meg fodrászodat!

frizura, szemek, smink, haj, nő, címlapfotó, fotózás, portré, emlék

smink: Papp Katalin

1. Hosszúság

Hosszú, rövid vagy épp csak vállig érő hajad van? Sebaj, mindegyikhez tudunk valami trendit ajánlani.

Menő a long bob (lob), de a rövid frizurával is divatos lehetsz, ha az erősen tépett és kócos hatást választod. Aki szereti a frufrut, az oldalra fésülve még jobban feldobhatja ezt a fazont. Ha inkább klasszikusra vágysz, válaszd a vállig érő hajat nagy hullámokkal és befelé szárított hajvégekkel!

 

2. Laza hullámok vagy extra göndörség

Sokan úgy gondolják, hogy a göndör haj ápolatlan hatású vagy hogy nehéz kezelni. Az igazság az, hogy göndör tincsekkel kedvtől és alkalomtól függően játékos és vadóc, vagy éppen szuper nőies és dögös hatás is elérhető, ráadásul idén a göndör fürtök hódítanak majd. A különféle göndörítő formázóhabok, beach spray-k és hajformázók nagy segítségedre lehetnek a megvalósításban. Persze utána garantáltan jöhet a hajmosás, mert minél több szert kensz vagy fújsz a hajadra, annál nehezebb lesz az összetapadt hajszálakat kibogozni.

 

3. Lesimított hullámok

A szuper sima, erőtől sugárzó, egyenes szálak jönnek divatba, emellett a vízeséshullámok éppúgy hódítanak majd. Akik nem riadnak vissza a hajzselé és hajlakk bőséges használatától, azok pedig kipróbálhatják a 20-as évek nagy trendjét újratöltve.

 

4. Színek

Az idei évben színekben is a természetes hódít. Aki a lágyságot részesíti előnyben, az inkább a színátmenetes, természetesnek tűnő meleg barna és napszítta szőke tincseket választhatja egy kis melír segítségével. Az se aggódjon, aki az erőteljes vagy már inkább a természetellenes, extrém hajtónusokat kedveli, mert azok éppúgy népszerűek lesznek, mint tavaly. A 2018-as év nagy slágere várhatóan az erős vörös lesz!

 

5. Letisztult és kifinomult, nőies frizura

Éljen az egyszerűség! Fűszerezzük egy kis furfanggal és már indulhatunk is. A fejtetőn lófarokba kötött haj most kevésbé menő. Itt jegyzem meg, hogy a fotózáshoz is sokkal előnyösebb, ha inkább a tarkónál van összefogva a haj, ami lehet egy egyszerű copf, vagy konty is. Húzz ki pár tincset, ezáltal máris könnyedebb hatást érhetsz el.

FÉRFIAKNAK: mert róluk sem szabad megfeledkezni!

 

Talán maguk a férfiak is úgy vélik, hogy a férfi hajdivat változása nem olyan dinamikus. Az utcán sétálva azonban hamar szembetűnik, hogy a fiatalabb nemzedék, a vagány fiúk és a divatot jobban követő merészebb férfiak manapság rengeteg új, sőt sokak számára meghökkentő fazont is kipróbálnak, például a reneszánszát élő barbershop-ok egyikében, bár bizonyára a jól bevált fodrászunk ollótáskájában is lapulnak még új ötletek!

 

1. Undercut stílus

Hajhossztól, textúrától, volumentől és fejformától függően is számtalan változata létezik a felnyírt férfi frizurának: klasszikus, oldalra fésült, hátrasimított, átmenet nélküli. Sokszínűsége is éppen ebben rejlik, ráadásul egy jó vágással, különböző finish technikákkal otthon is könnyen formázható.

 

2. Rövid, borzolt, kócos hatású frizura

Sok férfi számára a hosszabb haj elképzelhetetlen, nem megoldás. Nekik nyújt számtalan lehetőséget a rövid, texturált frizura. Felül néhány milliméterrel hosszabbra hagyva otthon is könnyen formázható, hajszárítóval szárítva pedig még texturáltabb hatás, volumen érhető el.

 

3. Kontrasztos választék

A jóslatok szerint idén is menő lesz az oldalra fésült frizura és a határozott választék, ám az alul és felül hosszabb tincsek akár már túlzóak is lehetnek. Amíg a fodrász egy részen a borotvát veti be a felnyíráshoz, úgy akár centimétereket is hagyhatnak a fejtetőn.

 

4. Modern pompadúr

Ez a hajviselet az egyik legjobban variálható férfi frizura. Nem csak az arcformához, de karrierhez, életstílushoz és életkorhoz is bárki könnyen megtalálhatja a számára legmegfelelőbb fazont. Lehet játszani többek között a matt, wet-look vagy kócos hatással a frizura oldalsó része lehet alányírt, átmenetes, átmenet nélküli vagy fade*.

 

A modern pompadour jól működik egyenes és hullámos, göndör hajnál is, jól kombinálható szakállal vagy akár borostával. Hátránya talán, hogy az átlagosnál kissé több időt igényel a reggeli hajformázás, oldalt pedig rendszeresen vissza kell vágatni, hogy a fazon megmaradjon.

 

5. Military

Csak néhány milliméter választ el a totális kopaszságtól, de máris kevésbé drasztikus, mint a teljesen kopasz fej.

A haj mindenhol egyforma rövidre van vágva, nem igényel formázást, a haj növekedésétől függően 2-3 hetente kell visszavágni. Vigyázat: a kerek fejformát és a súlyfelesleget még inkább hangsúlyozza, ezt érdemes a választáskor szem előtt tartani.

 

*A fade technika alapja, hogy a hajvonal szinte teljesen egybeolvad a bőrrel, nincs hangsúlyos kontúr; 0 pontból készül az átmenet. A haj a homlok irányába fokozatosan hosszabbodik.

 

hajvágás, trend, barbershop, stílus, életkép
művész, komoly, fekete-fehér, stílus, fotózás, tekintet, operaénekes

A portré fotózások alkalmával arra törekszünk, hogy a hajad természetes hatású és hozzád illő legyen.

Nem megváltoztatni akarunk, hanem kiemelni az előnyös oldalad, ezáltal még nagyobb önbizalommal

csillogtathatod meg szépségedet!

 

Ha kíváncsi vagy, hogy kis csapatunk mit hoz ki belőled, tégy próbára bennünket és

jelentkezz be egy fotózásra most!

Várjuk jelentkezésed itt!

szépség, jó közérzet, vidámság, smink, frizura, műterem, csak neked, glamour, fotózás, portré, nő
mosoly, nő, fénykép, letisztult, nőies, ruha, rózsaszín, boldogság, emlék, stúdió, fotózás, portré

fotó: Kalász Vivien Photography, haj és smink: Dancz Kata, Dancz Beauty Style

 

© 2018 KALÁSZ VIVIEN PHOTOGRAPHY

Az oldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A szöveget részben vagy egészben, illetve a képeket másolni, elektronikus vagy egyéb formában felhasználni

kizárólag az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehet.

 

e-mail: kapcsolat [kukac] kalaszvivien [pont] com ◦ Szakképzettség: Alkalmazott fotográfus 5421101 0000 00 00 ◦ Europass bizonyítvány száma: 779710

Kalász Vivien e.v., 52079577 ◦ Adószám: 68670029-1-42 ◦ NAIH-136967/2018

 

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: