logo, Kalász Vivien fotográfus

BIZTONSÁGOSAN tárolod a fotóidat?

 

2017. május 18.

 

Elkészültek a képeid, kaptál egy rakás digitális fájlt. Mihez kezdesz velük?

 

Ha olyan géppuska kezű fotósra esik a választásod, aki egy óra alatt 200 képet lő Rólad és az összes fájlt válogatás nélkül át is adja, ráadásul nyersen, akkor én most egészen biztosan fogom a fejem!!! :( Szerencsésebb esetben csak a legjobb képeket kapod meg, és azokat is utómunkával ellátva (ez nem ugyan az, mint a retusálás), de egy esküvőnél már ez is tekintélyes mennyiség lehet. A kérdés az, hogy Te mihez kezdesz a fájlokkal?

 

Nos a legrosszabb amit tehetsz, ha a lemezt vagy a pendrive-ot úgy ahogy kaptad, felteszed a polcra vagy bedobod a fiókba a többi adathordozó közé. Első körben készíts egy mentést a gépedre, így már két példányban állnak rendelkezésre a fájlok. Ha van otthon fotónyomtatód, akkor egy fokkal jobb megoldás, ha kinyomtatod a számodra legkedvesebb képeket, így biztosan nem tréfálhat meg a technika ördöge és legalább azok nem vesznek el. Na de milyen papírra nyomtass? Sima papírra ugye nem illik, bár én már sajnos olyat is láttam :( csak azért, mert úgy olcsóbb. Meg fekete-fehérben, és tintapatron kímélő üzemmódban. Nyugtass meg, hogy Te nem ilyen vagy! Ha mégis, olvass tovább, hátha adhatok pár hasznos tippet! A szép fotók méltóbb helyet érdemelnek, mint egy darab fecni, egy merevlemez vagy a fiók mélye.

 

Ha ennél többet akarsz tenni, akkor legalább elmész a legközelebbi fotókioszkhoz, ahol tudsz magadnak fotópapírra nyomtatni vagy nyomtattatni. Pár perc és készen is vannak a képek. A pénztárnál fizetsz és boldogan hazamész a zsákmánnyal, majd beleteszed őket egy albumba vagy egy szép keretbe. Persze ez is jó megoldás, de még mindig nem feltétlen kapsz megfelelő minőséget.

 

A széles körben ismert és kedvelt szolgáltatók szoftvereivel már a hétköznapi, ám lelkes és kreatív felhasználó is elég jó eredménnyel tud szép albumokat tervezni. A képméret és a színek tekintetében viszont akadhatnak útvesztők és csapdák és van hogy az elkészült album nem feltétlen az álmainknak megfelelően néz ki. Ha fotós által kidolgozott fájlokkal dolgozol vigyázz, hogy ne maradjon bepipálva az automatikus korrekció négyzet a szerkesztőben, mert ez teljesen elronthatja a nagy gonddal beállított színeket és korrekciókat.

 

Amennyiben nálam készülnek a képeid, úgy biztos lehetsz benne, hogy csak a legjobbakat látod majd, természetesen szépen utómunkázva, amennyiben szükséges, retusálva (inkább portrék esetében). Az általad legjobbnak ítélt és kiválasztott képeket nyomtatott formában kapod meg és mivel a nyomtatásig minden munkafolyamat egy kézben van, így garantálhatom a kifogástalan eredményt, amely nem csak időtálló, de biztosan elkápráztat Téged.

 

Igény esetén lehetőség van arra, hogy a sorozat képeiből egyedi, magas minőséget képviselő, úgynevezett fine-art album készüljön.

Az alábbi videóban bemutatom a legutóbb készített albumot, amely stílusos, igényes és időtálló formája az emléknek szánt képek megőrzésének.

Kézzelfogható, nem kell hozzá szoftverfrissítés, nem tűnnek el belőle az adatok, nem romlik el, bárhova magaddal viheted és bárkinek megmutathatod!

matt fóliával, nagy szín- és anyagválaszték, minőség, magas színvonal, igényes
síkban nyíló oldal, valódi fotópapír, finom tapintás, minőségi kötészet, fine-art album, igényes, magas minőség, örök emlék

Mivel az albumok számtalan különféle variációban elérhetők, így minden esetben egyedi ajánlat készül!

UGRÁS A FŐOLDALRA

© 2018 KALÁSZ VIVIEN PHOTOGRAPHY

Az oldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A szöveget részben vagy egészben, illetve a képeket másolni, elektronikus vagy egyéb formában felhasználni

kizárólag az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehet.

 

e-mail: kapcsolat [kukac] kalaszvivien [pont] com ◦ Szakképzettség: Alkalmazott fotográfus 5421101 0000 00 00 ◦ Europass bizonyítvány száma: 779710

Kalász Vivien e.v., 52079577 ◦ Adószám: 68670029-1-42 ◦ NAIH-136967/2018

 

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: